Освен огромниот и разновиден асортиман шатори за забави и привремени структури, HTS tentiQ може да ви обезбеди и широк избор додатоци и опрема за понатамошно адаптирање и подобрување на вашата привремена структура.

Нашиот стандарден асортиман од дополнителни производи ги вклучува категориите подолу; но, достапни се и други поспецифични производи, како на пример скали за нашите структури на повеќе нивоа, внатрешни декорации, транспортни мрежи за сите компоненти и друго.

 

Покривање

Кровни панели од ПВЦ

нашите ПВЦ панели се произведени од висококвалитетни, европски, обложени платна, специјално дизајнирани за користење со привремени структурни системи. Нашите стандардни материјали се изработуваат од проѕирно и бело проѕирно или непроѕирно платно од полиуретан и стаклени влакна (други бои се достапни на барање). Сите материјали на кровните панели се отпорни на УВ зрачење и самогаснечки според меѓународните стандарди. Кровните панели се доставуваат со рамни или со брановидни кровни ободи.

Оѕидување

ПВЦ

нашите ПВЦ ѕидови се произведени од висококвалитетни, европски, обложени материјали, специјално дизајнирани за употреба за привремени структурни системи. Нашите стандардни материјали се изработуваат од бело, по избор проѕирно или непроѕирно платно од полиуретан и стаклени влакна (други бои се достапни на барање). Сите ПВЦ материјали се отпорни на УВ зрачење и самогаснечки според меѓународните стандарди. Ѕидните панели се достапни од цврст ПВЦ материјал, во грегоријански стил или со панорамски прозорци.

Цврстина/изолација

цврстите ABS ѕидови се одлична опција за првокласен краен производ што нуди дополнителна цврстина и безбедност. Алтернативно, за порафинирано ниво на контрола на температурата, ИЗОТЕРМИЧКОТО оѕидување создава атрактивен и траен краен производ, комбиниран со поголем степен на изолација.

Стакло

оѕидувањето со целосно глазирано стакло нуди висококвалитетен кран производ и обезбедува одлична видливост во внатрешноста на структурата и надвор од неа. Рамките за панели е произведени или од ПВЦ, или од алуминиум во голем број опции на дизајн. Сите стакла се од ламинирано безбедносно стакло, усогласено со меѓународните стандарди.

Подови

Челична/алуминиумска подна носечка рамка

достапна за сите шаторски системи HTS. Подниот систем со челична носечка рамка нуди економично и разновидно решение за создавање рамен под со голема носивост. Системот се состои од челични попречни и надолжни носачи што формираат цврста основа на која се поставуваат дрвени плочи за меѓусебно поврзување. Дрвените греди се прицврстуваат попречно на распонот на секои 3 м кај шаторите за забава и на секои 5 м кај големите шатори. Штом ќе се постави, челичната носечка рамка обезбедува цврста подна основа за вашата привремена структура.

Касетни подови

достапни за сите шаторски системи HTS и нашироко користени од професионалните компании што изнајмуваат шатори за настани. Користејќи минимални компоненти, касетниот поден систем овозможува брзо монтирање и лесно ракување со подниот систем што целосно се интегрира во нашиот шаторски систем и додатоците за оѕидување. Системот се состои од лесна алуминиумска носечка конструкција со меѓусебно поврзани касетни табли, достапни во дрво што не се лизга или трислојно дрво што се монтира по системот „јазиче и жлеб“.

Робустен под

достапен за големи шатори со дополнителни крила на растојание од 5 м, системите на робустните подови создаваат цврста основа за вашата привремена структура. Рамката е изработена од робустен заштитен или галванизиран челик со избор од издржливи дрвени облоги со носивост од 350 – 500 кг/м². Робустниот поден систем е достапен со стандардна широчина од 2,50 м и три различни должини од 5 м, 7,50 м и 10 м, дизајнирани за оптимална носивост.